Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ajax: így búcsúzik a botrányhős kapus

Rázós éveket élt meg az Ajax együttesénél a korábban az FC Barcelonában nevelkedett André Onana. A huszonhat éve kameruni légiós szerződése most lejár az amszterdamiaknál, és jó eséllyel az olasz Internazionale csapatánál folytatja pályafutását.

(Photo by Michael Bulder/NESImages/DeFodi Images via Getty Images)

Onana 2015-ben érkezett az Ajaxhoz. A Barcelona ugyanis nem látott benne elég tehetséget és erőt ahhoz, hogy egy nap az első csapat kapusa legyen. Azonban a kameruni játékos az elmúlt hét évben Európa-liga döntőbe és Bajnokok Ligája-elődöntőbe segítette csapatát, miközben megnyertek együtt három bajnoki címet is.

Onana hosszú eltiltást kapott egy vélt vagy valós doppingvétség miatt, és csak a szezon közben térhetett vissza a csapatba. Azonban Erik ten Hag csak az idény vége felé kezdte el újra játszatni a portást, bár az elmúlt hetekben éppen ágyéksérülés miatti pihenőjét töltötte. Hősünk már korábban eldöntötte, hogy nem hosszabbít szerződést az Ajax-szal. Állítólag az olasz Inter már a háttérben egyeztet Onana szerződtetéséről.

Aki egyébként így búcsúzott a közösségi médiában az amszterdamiaktól:

„Egy hét végig tartó csodálatos utazás ért véget. Egy gyerek lelkesedésével érkeztem, ma férfiként azzal az elégedettséggel távozom. Mindent beleadtam ezért a mezért, az elsőtől az utolsó napig. Szenvedtünk, sírtunk, de nevettünk és ünnepeltünk is a varázslatos pillanatokban. Nem tudok tovább szolgálni a védéseimmel, de a szívem mindig veletek marad. Köszönöm azoknak, akik mindig támogattak és biztattak a jó és rossz időkben is. Megtiszteltetés volt részese lenni az Ajax történetének. Most itt az ideje, hogy újat vállaljak. Nem tudom, hogy én voltam-e a legjobb, de azt tudom, hogy mindig a tőlem telhető legjobbat tettem.”

– öntötte ki szívét, Onana.

A holland bajnokság végeredménye: