Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ciprusi Kupa: büntetőkkel nyerte meg a döntőt az Omonia Nicosia

A ciprusi labdarúgókupa fináléját az előzetesen esélyesebb Omonia együttese nyerte, még ha csak tizenegyesekkel is, de közel az egész találkozót emberhátrányban játszva.

A mérkőzés nem is kezdődhetett volna rosszabbul Langék számára, ugyanis csapattársát, a nigériai Abdillahi Shehut kiállították az 5. percben, így teljesen átformálódott az Omonia felállása. Az emberelőny tudatában az Achnas bátrabb játékot mutatott a vártnál és több lehetőséget is kidolgoztak, azonban gólt nem sikerült szerezniük sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban. Az Omonia 10 emberrel sem állt be bunkerfociba, de teljesen érthetően óvatosabban támadtak, viszont így is 9 alkalommal próbálkoztak, azonban gólt ők sem szereztek a 120 perc alatt, ezért büntetőrúgások jöhettek.

A tizenegyespárbajt az Omonia játékosai bírták higgadtabban, ennek következtében ők hódították el a Ciprusi Kupát. Lang Ádám is kellett a sikerhez, a remek védőmunkája mellett berúgta a saját büntetőjét, amelyhez harmadikként állt oda a magyar hátvéd.

Omonia Nicosia – Achnas 1-0 – büntetők után (0-0)
Helyszín: Neo GSP Stadion (Nicosia), Játékvezető: M. Di Bello (olasz)
Gól: