Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: “Százszázalékban Romanista vagyok!”

Az AS Roma a Feyenoord elleni győzelemmel hódította el az Európa-konferencialiga első kiírása végső győztesének járó serleget…

(Photo by Valerio Pennicino – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az AS Roma élére a szezon előtt kinevezett José Mourinho az Európa-konferencialiga megszerzését követően lojalitásáról biztosította az olasz fővárosi klub szurkolóit:

“Ma történelmet írtunk, sok minden jár most a fejemben. Nagyon tisztelem az összes klubot, akikkel valaha együtt dolgoztam, de ma száz százalékban romanista vagyok, mert ezek a szurkolók hihetetlenek, imádok itt lenni. Teljesen biztos vagyok benne, hogy maradok az AS Románál, még ha jönnek is ajánlatok, mindenképpen itt akarok maradni.”

A portugál tréner a Bajnokok Ligája és az Európa-liga elhódítása után a harmadik számú nemzetközi kupasorozatban is a csúcsra jutott. Mourinho eddigi pályafutása során az összes nemzetközi kupafináléját megnyerte, egyúttal a labdarúgás történetének első edzője lett, aki négy különböző csapatot vezetett európai kupadöntőbe.

Annak idején az FC Portóval játszott egy UEFA Kupa-döntőt (2003) és egy BL-döntőt (2004), az Interrel BL-döntős volt (2010), a Manchester Uniteddel pedig EL-fináléban szerepelt (2017), 2022-ben pedig a Romával nyerte meg az Ekl-t.