Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhagyja a csapatot az MU elköszönő menedzsere – HIVATALOS

A Manchester United együttese a vasárnapi nap folyamán fontos bejelentést tett a csapat éléről leköszönő megbízott menedzserével kapcsolatban…

A Manchester United csapata hivatalos csatornáin keresztül megerősítette, hogy az elmúlt idény végeztével leköszönő menedzser, Ralf Rangnick nem folytatja a klubnál a korábban emlegetett tanácsadói szerepkörben, mert a jövőben kizárólag az osztrák válogatott szövetségi kapitányi feladataira szeretne koncentrálni.

A 63 éves német szakember elmúlt években többször is az RB Leipzig vezetőedzője volt, és a virágkorát élő lipcsei futball mellett néhány esztendővel korábban a szintén alulról jövő Hoffenheim gárdájánál is ő rakta le az alapokat. Továbbá Rangnick a teljesség igénye nélkül pályafutása korábbi szakaszában a VfB Stuttgart és a Schalke 04 csapatainál is értékes munkát végzett.

Rangnick ugyanakkor az 1983 óta tartó edzői pályafutása során egészen mostanáig nem tevékenykedett Németországon kívül, és a United élén végzett munkája finoman szólva is hagyott kívánni valót maga után. Irányítása alatt a “vörös ördögök” 29 mérkőzésből mindössze 11-et nyertek meg tíz döntetlen és nyolc vereség mellett, és lemaradtak a Bajnokok Ligája-indulásról.

Mint ismeretes, a következő idénytől Erik ten Hag lesz a csapat menedzsere.