Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt, hol folytatja az MU menedzsere – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a péntek déli órákban hivatalosan is megerősítésre került, hogy szövetségi kapitányként folytatja edzői karrierjét a Manchester United együttesétől az évad végeztével elköszönő megbízott menedzser…

Az osztrák labdarúgó-szövetség a péntek déli órákban erősítette meg, hogy a következő két évre szerződést kötött a Manchester United együttesétől határozott idejű megbízatása lejártával távozó Ralf Rangnickkal. A rutinos német szakember lett az osztrák válogatott szövetségi kapitánya, amely poszt Franco Foda március 31-i távozása óta betöltésre várt. Végül számtalan egyéb neves jelölt közül a rutinos trénerre esett a választás.

Kinevezése ellenére Rangnick nem hagyja el a Manchester Unitedet sem, ugyanis bár a következő idénytől Erik ten Hag lesz a csapat menedzsere, a 63 éves német szakember tanácsadóként továbbra is segíteni fogja a klub munkáját.

“Az idény végén átveszem az osztrák válogatott irányítását, de folytatom tanácsadói munkámat a Manchester Unitednél” – erősítette meg a jövőbeli terveit.

A szakember elmúlt években többször is az RB Leipzig vezetőedzője volt, és a virágkorát élő lipcsei futball mellett néhány esztendővel korábban a szintén alulról jövő Hoffenheim gárdájánál is ő rakta le az alapokat. Továbbá Rangnick a teljesség igénye nélkül pályafutása korábbi szakaszában a VfB Stuttgart és a Schalke 04 csapatainál is értékes munkát végzett.

Rangnick ugyanakkor az 1983 óta tartó edzői pályafutása során egészen mostanáig nem tevékenykedett Németországon kívül, és a United élén végzett munkája finoman szólva is hagyott kívánni valót maga után. Irányítása alatt a “vörös ördögök” 26 mérkőzésből mindössze tízet nyertek meg tíz döntetlen és hat vereség mellett, és a minap már ő maga is megerősítette, hogy le fognak maradni a BL-indulásról.