Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kapitány lehet a Ferencváros volt edzője – sajtóhír

Osztrák lapértesülések szerint gőzerővel keresi új szövetségi kapitányát a világbajnokságról lemaradó Ausztria válogatottja, s a számtalan jelölt közt egy legutóbb Magyarországon dolgozó szakember nevét is megtalálhatjuk…

A vb-pótselejtezőben Wales ellen kapituláló osztrák válogatott szövetségi kapitánya, Franco Foda szerződése március 31-én jár le, és mivel az osztrákok nem kvalifikáltak magukat a világbajnokságra, nem hosszabbítják meg a regnáló kapitány kontraktusát.

Der Standard összeszedte, hogy mely szakemberek közül kerülhet ki Ausztria új szövetségi kapitánya. Talán némi meglepetésre a potenciális kapitányjelöltek közt emlegetik az idény első felében a Ferencváros csapatánál maradandót nem alkotó Peter Stöger nevét is. A korábban többek közt a Borussia Dortmundnál is tevékenykedő 55 éves szakember múlt nyártól decemberi menesztéséig 30 tétmérkőzésen irányította a zöld-fehéreket, ezek közül 18-at nyertek meg két döntetlen és tíz vereség mellett.

A forrás szerint a jelöltek között szerepel még Ralph Hasenhüttl (Southampton), Andreas Herzog (Admira Wacker), Adi Hütter (Borrusia Mönchengladbach), Oliver Glasner (Eintracht Frankfurt), Rene Aufhauser (Liefering) és Gerhard Struber (New York Red Bulls) is.