Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp: “Sok mindent jól csináltunk ezen a meccsen, de ez kevés volt”

A Real Madrid csapata 1-0-s győzelmet aratott a Liverpool felett a Bajnokok Ligája 2022-es döntőjében, ezzel a “királyi gárda” 14. alkalommal nyerte meg a sorozatot…

(Photo by Alexander Hassenstein – UEFA/UEFA via Getty Images)

A Liverpool német menedzsere, Jürgen Klopp szomorúan értékelt a vereség után, elismerte, hogy valamit nem csináltak jól, ugyanakkor rendkívül büszke a csapata idei szezonjára:

“Nincs semmi hihetetlen ebben a vereségben, ez egy normális futballeredmény. Sokkal több lövésünk volt, a kapu felületét is többször találtuk el, de a legfontosabb statisztikai adat abszolúte a Madrid sikerét mutatja. Ők lőttek egy gólt, mi nem, ez a futballvilág legegyszerűbb magyarázata. Durva ezt megélni, de el kell fogadnunk a tényeket. Amikor a kapus a mérkőzés legjobbja, akkor valami nem stimmel a másik csapattal. Courtois három elképesztően nagyot védett, de még többször próbára kellett volna tennünk a tudását. A támadó harmadból gyakran fölöslegesen elé íveltük a labdát, ennek nem sok értelme volt. Több időt akartunk eltölteni a térfelükön, de ha a Real Madrid túlságosan is mélyre visszahúzódik, akkor veszélyes kontrákat vezet. Sok mindent jól csináltunk ezen a meccsen, de ez kevés volt, el kell fogadnunk.

Tudjuk, hogy ilyen nagy helyzetekből Mohamed Szalah milyen gyakran lő gólokat, de most el kell fogadnunk, hogy Courtois ilyen nagyokat védett. Azt hiszem, a Real egyszer találta el a kapunk felületét, és abból gól lett. Jó mérkőzést játszottunk, de ha egy nullára kikapsz, akkor tudod, hogy nem voltál elég jó. Mondtam a játékosaimnak, hogy büszke vagyok rájuk a vereség ellenére is, de idő kell még nekik, hogy ezt megértsék. A srácok rendkívüli szezont hoztak össze, azt a két sorozatot, amit nem nyertünk meg, azt a lehető legkisebb különbséggel buktuk el. A Real Madrid hihetetlenül rutinos, és övék az európai futball legsikeresebb és legtapasztaltabb vezetőedzője. Egy szoros meccsen sokkal több lövésünk volt, de egyikből sem lett gólt. A másik gond az, hogy huszonnégy próbálkozásunk volt, de csak három világklasszis védésre emlékszem Courtois-tól. A mi tudásunkkal sokkal több problémát kellett volna okozni nekik. Amikor kikapsz, el kell gondolkodnod azon, mit csinálhatnál jobban legközelebb. Lehetséges 63 meccset játszani egy idényben, és mindig abszolúte a legjobb formádat hozni? Nem tudom. Nem értük el a célunkat, ilyen a futball, ez is a játék része, ez soha nem változik. A Real Madrid is el fog veszíteni egy döntőt egy napon, de ez nem most következett be.”

A 2019-es végső győztes “vörösök” a 2018-as fináléhoz hasonlóan a Real Madrid ellen szenvedtek vereséget.