Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Scaloni a vb után is folytathatja munkáját

A közel három éve veretlen argentin válogatott élén dolgozó szövetségi kapitány szerződése az idei világbajnokság után lejár, de a továbbiakban is foglalkoztatnák őt…

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Az argentin labdarúgó-szövetség elnöke, Claudio Tapia tájékoztatása szerint a világbajnokság után is folytatnák a közös munkát Lionel Scaloni szövetségi kapitánnyal, akinek a naptári esztendő végéig szól a szerződése:

“Szeretnénk, ha folytatódna az együttműködés. A következő lépés a világbajnokság, utána foglalkozunk majd ezzel a kérdéssel. Nyilvánvalóan mindenki az eredményeket nézi, de legalább ennyire fontosnak tartjuk a hosszútávú projektet. Mindannyian látjuk, hogy a csapat nagyszerű irányba halad, újabb és újabb fiatal játékosok épülnek be, folytonosság zajlik a válogatottnál.”

A 44 éves szakember 2018 augusztus óta irányítja az Albicelestét, először csak ideiglenesen nevezték ki a posztra, később véglegesítették őt. Scaloni regnálása alatt 44 mérkőzésből 27-et megnyertek 13 döntetlen és mindössze négy vereség mellett, miközben a Copa América tavaly nyári megnyerésével az argentin válogatott 28 év után diadalmaskodott újra felnőtt nagy világeseményen.

Az argentin nemzeti csapat utoljára 2019 nyarán szenvedett vereséget a Brazília elleni Copa-elődöntőben, szerda este pedig az Európa-bajnok Olaszországgal mérkőzhetnek meg a Bajnokok Kupája keretein belül.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!