Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tebas: “A Barcelona most nem tudja leigazolni Lewandowskit”

Mint ahogy arról beszámoltunk, Robert Lewandowski kijelentette, hogy elhagyja a Bayern München csapatát. Az elmúlt hetekben többször is a Barcelonával hozták szóba a lengyel támadót, ám a La Liga elnöke, Javier Tebas most megpróbálta lenyugtatni a kedélyeket. 

(Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images)

Úgy tűnik, hogy Robert Lewandowski és a Bayern München kapcsolata végérvényesen megromlott, és a lengyel támadó el akarja hagyni a bajor klubot. A hírek szerint a Barcelona tárt karokkal várná, azonban továbbra sem tökéletes az azóta már kicsit helyrebillentett pénzügyi helyzetük. Erre hívta most fel a figyelmet a La Liga elnöke, Javier Tebas is, és egyben figyelmeztette is a katalán gárdát.

“A Barcelona jelenleg nem tudja leigazolni Lewandowskit. Tökéletesen tisztában vannak a pénzügyi helyzetükkel és ismerik a liga szabályait. Nem tudom, hogy eladják-e Frenkie de Jongot vagy Pedrit, de tudják, hogy játékosokat vagy más dolgokat kell eladniuk ahhoz, hogy igazoljanak”

– nyilatkozta Tebas a katalán Mundo Deportivónak, majd hozzátette, hogy a Barcelona az elmúlt években rengeteg veszteséget termelt, és ezt nem tudták úgy rendbe rakni, mint ahogy az sikerült a Real Madridnak.

A Barcelona pénzügyi helyzete az elmúlt években olyan szinten leromlott, hogy több mint 1 milliárd eurós adósságot halmozott fel, köszönhetően a koronavírus-járványnak és a klub rossz vezetésének.