Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem adja kölcsön új csatárát a City – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a Manchester City együttese a következő szezontól mindenképpen magánál akarja tartani januárban igazolt csatártehetségét…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Fabrizio Romano is megerősítette, hogy egyes híresztelésekkel szemben a Manchester City nem tervezi, hogy bárkinek is kölcsönadja a januárban igazolt Julián Álvarezt, hanem az első csapat keretében szeretnék foglalkoztatni az argentin támadót a 2022-2023-as idény során.

A 22 éves csatártehetség 20 millió euró körüli összeg ellenében szerződtettek, miután fiatal kora ellenére évek óta kimagasló teljesítményt nyújtott a patinás River Plate együttesében. Álvarez 15 évesen került a River akadémiájára, ahol végigjárta a szamárlétrát és 2019-ben felkerült a felnőtt csapathoz. Azóta minden sorozatot figyelembe véve 115 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 51 gólt és 29 gólpasszt jegyzett. A 2021-es idényben az argentin bajnokság (Liga Profesional) gólkirálya lett 21 mérkőzés alatt szerzett 18 találatával.

A City úgy döntött, hogy az állandó játéklehetőség érdekében június 30-ig kölcsönben előző csapatánál tartja a játékost.  A gólerős csatár az idei első, Copa de la Liga Profesional elnevezésű kiírást 12 meccsről nyolc góllal zárta. Álvarez a közelmúltban egy mérkőzés alatt szerzett hat góljával hallatott magáról a Libertadores-kupában.

Emellett nyolc mérkőzésen pályára lépett az argentin felnőtt válogatottban, tagja volt a tavalyi Copa América-győztes csapatnak, és egy Ecuador elleni vb-selejtezőn az első találatát is megszerezte a nemzeti színekben.

Korábban a River is reménykedett benne, hogy az idei naptári esztendő végéig meg tudják hosszabbítani a City-vel való kölcsönszerződést, de úgy tűnik, hogy kénytelenek lesznek rövidesen elengedni szeretett tehetségüket.