Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: bravúrgyőzelemmel kezdett az A-divízióban a magyar válogatott – videóval

A zárt kapus büntetés miatt 35 ezer 14 éven aluli gyerek előtt rendezték meg a magyar – angol NL-találkozót. A gyerekek történelmi mérkőzést láthattak, hiszen a magyar nemzeti tizenegy óriási meglepetésre 1-0-ra megverte az angol válogatottat, ezzel 60 év elteltével tudtuk újra felülmúlni az angolokat. 

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

UEFA Nemzetek Ligája A-divízió 1. forduló
Magyarország – Anglia 1-0 (0-0)
Helyszín: Budapest, Puskás Aréna Vezette: A. Soares Dias (portugál)
Gólszerző: Szoboszlai (67.- büntetőből) ill.
Sárga lapok: Schäfer (24.) ill. Coady (51.)
Kiállítva:ill.

Remek tempóban kezdődött a találkozó, három perc elteltével, már mindkét csapatnak volt kapura lövési kísérlete. A mieink Sallai révén próbálkoztak, de Pickford védeni tudott, míg az angoloknál Kane tekert Gulácsi kapuja mellé.
A lendület a folytatásban is megmaradt, az angolok előtt több lehetőség is adódott, de a magyarok sem játszottak alárendelt szerepet, sőt egy alkalommal Coady-nak a gólvonal elől kellett tisztáznia.
Az első félidő második felében egyértelműen a magyar csapat volt a gólveszélyesebb. Nehéz eldönteni melyik volt a magyar válogatott nagyobb helyzete, a 29. percben Szoboszlai ugratta ki nagyszerűen Nagy Zsoltot, azonban a Puskás játékosának lövését Pickford nagy bravúrral védte, majd pár perccel később Szalai Ádám próbálkozott a félpályáráról egy lövéssel, kihasználva hogy Pickford kint állt a kapujából, azonban a labda elkerülte az angol kaput.

A második félidőben is nagyon magabiztosan kezdett a magyar válogatott, ugyan helyzetük sokáig nem volt, sokkal többet birtokolták a labdát, mint a vendég csapat. Majd a 64. percben Nagy Zsolt harcolt ki büntetőt, a csereként beálló James volt vele szemben szabálytalan. A büntetőt Szoboszlai Dominik magabiztosan értékesítette. A gól után új mérkőzés kezdődött, az angolok rákapcsoltak és többször is Gulácsi Péternek kellett védenie, de a mieink sem adták fel a támadás lehetőségét. Egy kontra végén Kleinheisler lőtt, lövését Pickford Schäfer elé ütötte, de az Union Berlin középpályása közvetlen közelről fölé lőtte a labdát.

A találkozón több gól nem született, így a válogatott bravúrgyőzelemmel kezdte meg a szereplését az NL A-divíziójában.

Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. (Vécsei 88.) – Nego, Nagy Á. (Styles 82.), Schäfer, Nagy Zs. (Ádám 88.) – Sallai (Kleinheisler 71.), Szoboszlai (Fiola 82.) – Szalai Á.
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Anglia: Pickford – Walker (Stones 62.), Coady (Phillips 79.), Maguire – Alexander-Arnold (James 62.), Bellingham, Rice, Justin (Saka 46.) – Bowen, Kane, Mount (Grealish 62.)
Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

A mérkőzés összefoglalója

A Nemzetek Ligája A-divíziójának 3. csoportjának állása