Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: döntetlen lett az olasz-német rangadó – VIDEÓ

A magyar válogatott szenzációs győzelme után már csak az volt a kérdés, hogy melyik sztárválogatott tudja tartani a lépést Marco Rossi tanítványaival. Azonban az olasz és a német válogatott rangadója mozgalmas döntetlennel ért véget.

(Photo by Danilo Di Giovanni/Getty Images)

A két négyszeres világbajnok együttes roppant színvonalas találkozón csapott össze ma este Bolognában. Az olasz válogatott számára fontos volt a bizonyítás, lévén történelmi hullámvölgyet élnek át a „csizmaországban”. Lévén miközben címvédők az Európa-bajnokságon, immár sorozatban maradnak le a soros világbajnokságról. A Nemzetek-Ligája „A” divíziójában való részvétel pedig ha másra nem is, de a becsület megvédésre félig-meddig alkalmas.

A bolognai rangadó sokkal többet birtokolták a németek, azonban az olasz kontrák szinte épp olyan veszélyesek voltak, mint a vendégek attakjai. Hansi Flick tanítványai láthatóan érett csapat látszatát keltették, de a korábbi Bayern München edző rutinban és meccselésben elmarad rutinos kollégájától, Roberto Mancinitől.

Gólok csak a hajrá felé fordulva estek. Lorenzo Pellegrini (AS Roma) vezető góljára Joshua Kimmich (Bayern) válaszolt.

Az olaszok kedden Magyarország ellen folytatják az NL idei kiírását, míg a németek az ősi ellenség angolok ellen lépnek pályára.

Olaszország – Németország 1-1 (0-0)
Helyszín: Stadio Renato Dall’Ara (Bologna); Vezette: Srdan Jovanovic (szerb)
Gólszerző: Pellegrini (70.), ill. Kimmich (73.)

A meccs összefoglalója: