Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: egy öngólnak köszönhetően Wales felülmúlta Ukrajnát, így ők lehetnek ott Katarban! – videóval

Az utolsó európai helyért küzdött meg egymással Wales és Ukrajna Cardiffban a világbajnoki selejtezősorozat keretein belül. A találkozó egyetlen gólja Yarmolneko nevéhez fűződött, ám ez a gól Wales továbbjutását jelentette, miután a támadó öngólt szerzett.

(Photo by Mike Egerton/PA Images via Getty Images)

Aktívabban kezdte a mérkőzést Ukrajna, amely két veszélyes lehetőséget is ki tudott dolgozni az első negyedórában. Először Tsygankov lövését kellett hárítania Hennesseynek, majd Yaremchuk kísérletét is fogta a walesi kapus. Ezt követően a hazaiak rendezni tudták a védekezésüket, és szép lassan átvették a kezdeményezést. A 34. percben aztán előnybe kerültek a hazaiak! Bale szabadrúgása megpattant Yarmolenko fején, aki így mondhatni, hogy öngólt csúsztatott, 1-0! A játékrész végén még volt egy erősen büntetőgyanús helyzet, de a videóbíró nem látta szabálytalannak Joe Allen megmozdulását, aki Yarmolenko lábát találta el. Így a szünetre egygólos előnnyel vonulhattak a walesiek.

A második játékrész első jelentős helyzete a hazaiak előtt adódott, de Ramsey hatalmas lehetőséget szalasztott! Ezt követően az ukránok jutottak el egy ígéretes helyzetig, Tsygankov érkezett jól egy beadásra, ám a lövését Hennessey lábbal hárítani tudta. A 75. percben ismét nagyon közel állt ahhoz Wales, hogy megduplázza az előnyét. Előbb a csereként beállt Johnson lövése a kapufán csattant, majd egy beadást követően Bale lövését védte hatalmas bravúrral Bushchan. Egy minutummal később már Ukrajna járt közel az egyenlítéshez, de Yarmolenko kísérleténél az egyik védő önfeláldozóan blokkolni tudott. A 84. percben ismét Hennessey hatalmas bravúrjára volt szükség, a walesi hálóőr ezúttal Dovbyk fejesénél mutatott be komoly védést. A véghajrában hiába próbált meg mindent Ukrajna, nem tudtak kiegyenlíteni, így Wales jutott ki a világbajnokságra! Gareht Baleék így Anglia, Irán és az Egyesült Államok mellé kerültek be a B-jelű kvartettbe!

Wales – Ukrajna 1-0 (1-0)
Helyszín: Cardiff City Stadium Vezette: A. Lahoz
Gólszerző: Yarmolenko (34. – öngól) ill.-
Sárga lapok: Allen (3.), James (3.), ill. Mykolenko (32.), Mudryk (90+4.)
Kiállítás:ill.

Wales: Hennessey – Williams (Norrington-Davies 90+3.), Rodon, Davies, Roberts – James (Johnson 71.), Allen, Ramsey, Ampadu – Bale (Wilson 83.), Moore Szövetségi kapitány: Robert Page

Ukrajna: Bushchan – Karavaev, Zabarnyi, Matvilenko, Mykolenko – Stepanenko (Sydorchuk 70.), Yarmolenko, Malinovskyi (Shaparenko 70.), Zinchenko, Tsygankov (Mudryk 77.) – Yaremchuk (Dovbyk 77.) Szövetségi kapitány: Oleksandr Petrakov

 

A mérkőzés összefoglalója: