Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lewandowski: “Valami meghalt bennem”

A nemzetközi sajtóban már hetek óta téma a Bayern München gólgyárosának klubváltása, amelyre könnyen lehet, hogy az idei nyári átigazolási időszakban sor kerülhet…

(Photo by James Williamson – AMA/Getty Images)

A Bayern München csapatától nyíltan a távozását kérő Robert Lewandowski a hétfői napon újabb kinyilatkoztatást tett, hogy mennyire szeretné elhagyni a bajor gárdát:

“Valami meghalt bennem. El akarom hagyni a Bayernt. Új élményekre van szükségem. Remélem, megtaláljuk a mindkét félnek megfelelő megoldást. Azon klubok listája, amelyek érdeklődnek, nem túl hosszú. Sok szó esik egy konkrét csapatról, nem is vettem más ajánlatot fontolóra.”

A 33 éves lengyel gólgyárost még egy évig szerződés köti a bajorokhoz, de a klub sportigazgatója is megerősítette, hogy a labdarúgó a távozását kérte, ugyanakkor eddig a klub azt hangoztatta, hogy a játékosnak ki kell töltenie a szerződését. Lewandowski összesen hetedik, sorozatban ötödik alkalommal lett a Bundesliga gólkirálya, miután 34 mérkőzésen 35 gólt szerzett az elmúlt kiírásban.

Mint ismeretes, az európai aranycipőst már hetek óta összeboronálták a Barcelona csapatával, és a kiszivárgott információk szerint azért kérte a bajoroktól a távozását, mert a jövőben kizárólag a katalán együttes soraiban szeretne játszani. A lengyel gólgyáros állítólag szóban már elígérte magát a katalánoknak, akikkel három évre szóló szerződést készül kötni, amennyiben az érintett klubok megegyeznek az átigazolásának feltételeiről.

A gólerős támadó a 2014-es megszerzése óta 375 pályára lépés alatt 344 gólig jutott a müncheni alakulat színeiben.