Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: simán győztek a görögök, csúnyán kikaptak az észak-macedónok – eredmények

A Nemzetek Ligája C- és D-divíziójában is folytatódtak a küzdelmek. A görögök a papírforma szerint legyőzték Ciprust, míg az észak-írek bár küzdöttek, de alulmaradtak Koszovóval szemben. Az észak-macedón csoda most elmaradt, miután kikaptak Grúziától, Gibraltár és Bulgária pedig nem bírt egymással. A D-csoportban Észtország az utolsó pillanatban verte meg Máltát.

(Photo by Armando Babani/Getty Images)

C-divízió 2. csoport:

Görögország – Ciprus 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Bakasetas (8.), Pavlidis (20.), Limnios (48.) ill. –

A papírforma szerint sokkal jobban játszott Görögország Ciprus ellen, és már a 8. percben megszerezték a vezetést Bakasetas találatával. A 20. percben Pavlidis is betalált, amivel kétgólosra növelték az előnyüket. Ciprusnak momentumai sem nagyon voltak. A második félidő elején érkezet a harmadik görög gól is Limnios révén, ami később kiderült, az utolsó találat is volt a mérkőzésen.

Koszovó – Észak-Írország 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Muriqi (9. 52.), Bytyqi (19.) ill. Lavery (45.), Ballard (83.)

Meglepetésre Koszovó már az első félidőben jobban játszott, és a 9. percben Muriqi révén megszerezték a vezetést, majd a 19. percben meglőtték a második góljukat is. A 45. percben az észak-írek szépíteni tudtak Lavery révén a 45. percben, de az 52. percben Muriqi érkezett és duplázott. A második félidő már teljesen a koszovóiaké volt, és bár a fölényük megvolt, újabb gólt már nem lőttek a találkozó, helyettük a vendégek szépítettek a 83. percben Ballard révén.

A tabella jelenlegi állása:


C-divízió 4. csoport:

Észak-Macedónia – Grúzia 0-3 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Zivzivadze (52.), Kvaratskhelia (62.), Kiteishvili (84.)

A kiegyenlített első félidő nem hozott gólt a mérkőzésen, ás bár a játék képe nem változott sokat, a grúzoknak sikerült betalálnia a második játékrészben. Vezetést az 52. percben szereztek Zivzivadze révén, az előnyt pedig Kvaratskhelia növelte kétgólosra a 62. percben. A 69. percben ismét betaláltak a vendégek, de les miatt érvénytelenítették a találatot, de a hajrában, a 85. percben a grúzok már lezárták a mérkőzést Kiteishvili góljával. 

Gibraltár – Bulgária 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Walker (61. – büntető) ill. Minchev (45+1.)

Bulgária sokkal jobban játszott az első félidőben, és a hosszabbítás első percében a vezetést is megszerezték Minchev révén. Aztán a második játékrészben feljött Gibraltár, majd egy 61. perces büntetőnek köszönhetően kiegyenlítettek.

A tabella jelenlegi állása:


D-divízió 2. csoport:

Málta – Észtország 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Hein (56. – öngól) ill. Vassiljev (21.), Anier (90+4.)

Az első félidő még kiegyenlítettebb volt, és a 15. percben büntetőhöz jutott Málta, amit Teuma kihagyott. A 21. percben Észtország ezt kihasználva vezetést szerzett Vassiljev révén. A második félidőre feljött a hazai csapat, és a 56. percben Hein szerencsétlen öngóljával kiegyenlített Málta. Úgy tűnt, a hazaiak már megnyerik a mérkőzést, amikor az utolsó pillanatban, a 94. percben Észtország lőtt gólt Anier révén, és ezzel begyűjtötték a három pontot.

A tabella jelenlegi állása: