Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CONCACAF NL: Ferreira négy góllal repítette az amerikaiakat – videóval

Szombatra virradóra az Egyesült Államok válogatottja Grenada ellen kezdte meg szereplését az Észak-, és közép-amerikai csapatok számára kiírt Nemzetek Ligájában…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

Az Egyesült Államok válogatottja a papírformának megfelelően, 5-0-ra diadalmaskodott Grenada felett Austinban. Az első félidő nagy részében az amerikaiak csak kimaradt lehetőségekig jutottak, végül Jesus Ferreira 43. percben esett találata törte meg a gólcsendet. Ahogyan az lenni szokott, a második félidőben hamar kiderült, hogy csak az első gólt volt nehéz megszerezni, hiszen bő negyedóra alatt újabb három gólt szerzett az USA, majd a hajrában még egyet, így kiütéses győzelmet aratott. Az FC Dallas támadója alaposan kivette a részét a fölényes sikerből, hiszen az eddig a válogatottban összesen három gólt jegyző Ferreira négyszer volt eredményes a mérkőzésen. Klubtársa, Paul Arriola ugyancsak eredményes tudott lenni egyszer.

Gregg Berhalter csapata kiütéses győzelemmel indította a sorozat, és ami még fontosabb, önbizalomtól duzzadva készülhetnek a közelgő világbajnokságra.

Egyesült Államok – Grenada 5-0 (1-0)
Gólszerzők: Ferreira (43., 54., 56., 78.), Arriola (62.), ill.

 

A csoport aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore