Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Palermo feljutott a másodosztályba

Az olasz harmadosztály (Serie C) rájátszásának végeztével az elmúlt két hétvégén két patinás csapat vívta egymással a döntő mérkőzéseit…

 

A Palermo csapata nyerte meg a harmadosztályú rájátszás döntőjét, miután mindkét mérkőzésen 1-0-ra diadalmaskodott a Padova elleni fináléban. Az első, idegenbeli összecsapáson Roberto Floriano korai góljával győztek, míg a visszavágón Matteo Brunori tizenegyesgólja jelentette a különbséget.

Annak idején a rózsaszín-feketék 2004-ben, több mint három évtized távollét után tértek vissza az első osztályba, és rögtön gyökeret vertek maguknak, hiszen sorozatban egy hatodik és két ötödik helyezést értek el a Serie A-ban, így a nemzetközi porondon is kipróbálhatták magukat. Menet közben 2013-ban kiestek a Serie A-ból, de bajnokként azonnal visszatértek.

Ezt követően viszont jobbára a kiesés ellen küzdöttek és a 2016-2017-es idény végén ismét alámerültek, akkor szerepeltek utoljára a legmagasabb osztályban. Ismét egyből visszatérhettek volna, de elvesztették a rájátszás döntőjét, a következő idény után pedig visszasorolták őket a Serie D-be. A felzárkózás útján első évben jutottak fel a negyedosztályból, majd második nekifutásra a harmadik vonalból is szintet tudtak lépni, így ősszel a 45. szezonjukat kezdhetik meg az országos másodosztályban.