Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: közülük kap ellenfelet a Ferencváros

A hétfői napon az UEFA beosztotta a Bajnokok Ligája selejtezőjében érdekelt csapatokat, így szűkültek a magyar bajnok Ferencváros lehetséges ellenfelei…

 

Az UEFA három tízfős csoportba sorolta a klubokat a koefficienspontjaik alapján, mindegyik csoportban öt kiemelt és öt nem kiemelt együttes található.

A magyar bajnok Ferencváros csapata az első csoport kiemelt részlegébe került a bolgár Ludogorec, a román CFR, a szlovén Maribor és a luxemburgi Dudelange társaságában, vagyis ezen klubokat nem kaphatja ellenfélnek. A Fradi első ellenfele a nem kiemeltek közül kerülhet ki, konkrétan a montenegrói Szutjeszka Niksics, a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk, a kazah Tobol Kosztanaj, az örmény Pjunik és az albán KF Tirana közül kerülhet ki.

A Ferencváros, ha továbbjut az első fordulóból, a selejtező második körében is kiemelt lesz. Ha az 1. fordulóból nem jut tovább, akkor az Európa-konferencialigában, ha a selejtező későbbi szakaszában búcsúzik, akkor pedig az Európa-ligában folytathatja – a BL-csoportkörig négy párharcot kell megnyernie.

A selejtező első fordulójának sorsolását kedden 12 órától tartják, a mérkőzések játéknapjai: július 5–6. és 12–13, míg a második forduló sorsolására szerdán kerül sor.