Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Haaland aláírt a Manchester City-hez – HIVATALOS

Néhány héttel a hivatalos bejelentést követően a Manchester City együttese a hétfői napon bemutatta nyári sztárigazolását…

A Manchester City csapata a hétfői nap folyamán hivatalos sajtótájékoztató keretein belül mutatta be a Borussia Dortmund együttesétől szerződtetett Erling Haalandot.

Az angol klub közleménye nem részletezi a megállapodás kondícióit, de a szigetországi sajtóértesülések szerint a norvég gólgép öt évre írt alá új kenyéradójához, amelynél heti 500 ezer font lesz a fizetése, és állítólag a 75 millió font körüli kivásárlási árát fizetik érte klubjánál.

“A Manchester City nagyszerű lépés számomra. Büszke vagyok rá. Nagyon sok világklasszis játékos van ebben a csapatban, és Guardiola minden idők egyik legnagyobb menedzsere. Úgy gondolom, ez a legmegfelelőbb hely a céljaim eléréséhez. Angliában születtem, így egész életemben a Man. City szurkolója voltam, sokat tudok a klubról. Kicsit otthon érzem magam itt. Rengeteg City-meccsen voltam” – jegyezte meg új klubjához való aláírását követően a norvég klasszis.

Haaland édesapja, a norvég válogatott Alf-Inge Haaland annak idején 2000 és 2003 között ugyancsak a manchesteri “égszínkékek” játékosa volt.