Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simán dőlt el a bolíviai bajnoki döntő – videóval

Magyar idő szerint hétfőre virradóra rendezték meg a bolíviai bajnokság (Division Profesional) aktuális kiírásának döntőjét két la pazi csapat között…

(Photo by Jose Luis Quintana/LatinContent via Getty Images)

A bolíviai bajnokság (Division Primera) 2022-es Aperturáját a Bolívar csapata nyerte, miután 3-0-ra legyőzte a vasárnapi fináléban a nagy rivális The Strongest együttesét. A döntőnek La Paz 3600 méteres tengerszint feletti magassában fekvő létesítménye, az Estadio Hernando Siles adott otthont. A brazil Francisco Da Costa a hibátlan fejesével már az első percben előnyhöz juttatta csapatát, majd félóra játék után tizenegyesből növelte előnyüket. A The Strongest rohamai ellenére a második félidő derekánál Bolívar szerzett újabb gólt, Bruno Savio ugyancsak egy fejesgóllal tudott eredményes lenni.

A Bolívar az alapszakaszban 16-ból tizenkét mérkőzést nyert meg egyetlen döntetlen és három vereség mellett, miközben a tavalyi bajnoki Independiente Petrolero a rájátszásba sem jutott be. A playoff küzdelmei során a végső győztes a negyeddöntőben tizenegyesekkel búcsúztatta a legendás Erwin Sánchez által irányított Oriente Petrolerót, míg az elődöntőben jóval simábban, kettős győzelemmel intézték el a Blooming gárdáját.

The Strongest – Bolívar 0-3 (0-2)
Gólszerzők:ill. F. Da Costa (1., 32. – a másodikat büntetőből), Bruno Savio (70.)

 

A 2019-es Apertura óta először diadalmaskodó rekordbajnok Bolívar fennállása 30. bajnoki elsőségét ünnepelhette, így már kétszer annyi sikerrel rendelkezik, mint a most legyőzött The Strongest a rangsor második helyén.

Ennek ellenére a City Group cégcsoporthoz tartozó csapat a nemzetközi sikerrel mindezidáig adós maradt, hiszen a Libertadores-kupában az elődöntő (1986-ban és 2014-ben), míg a Copa Sudamericanában a 2004-es finálé volt a legjobb eredményük.