Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az angol másodosztályban vállalt állást Vincent Kompany! – Hivatalos

Az angol másodosztályban (Championship) folytatja edzői pályafutását Vincent Kompany. Az Anderlechttől távozó trénert az élvonalból kieső Burnley nevezte ki.

(Photo by Vincent Van Doornick/Isosport/MB Media/Getty Images)

Visszatér Angliába Vincent Kompany. A játékosként 11 évet a Manchester Citynél töltő tréner ugyanis a másodosztályú Burnleynél vállalt állást. A csapat a nemrég véget érő szezonban esett ki a Premier Leagueből, miután az utolsó fordulóban a Leeds United megelőzte őket a 17. helyért folytatott harcban. A klub közleményéből nem derült ki, de a hírek szerint Kompany a 2024/25-ös szezon végéig szóló szerződést írt alá. A hivatalos bejelentés után az alábbiakat mondta a frissen kinevezett tréner:

A Burnley egy komoly tradíciókkal rendelkező klub, így nagy megtiszteltetés, hogy engem neveztek ki a csapat menedzserének. Nagyon tetszett az a terv, amit a vezetőség felvázolt elém, így alig várom, hogy közösen megkezdjük ezt az utat. Szeretném letenni a névjegyemet, és sikerekhez hozzásegíteni a csapatot.

Nem Kompany az egyetlen tréner akit a mai nap folyamán jelentettek be a Championshipben, ugyanis a Blackburn Roversnél is ma nevezték ki az új edzőt.