Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: döntött a jövőjéről a fiatal támadó – HIVATALOS

Az Arsenal csapata a szombati napon fontos bejelentést tett egyik fiatal meghatározó játékosa jövőjét illetően…

Az Arsenal együttesének tájékoztatása értelmében az “ágyúsok” hosszútávra meghosszabbították tehetséges támadójuk Eddie Nketiah szerződését a klubnál. Egybehangzó beszámolók szerint az angol korosztályos válogatott csatár új megállapodása 2027-ig érvényes.

A 22 esztendős szélső támadó 15 éves kora óta áll a londoni egylet alkalmazásában, azóta minden sorozatot figyelembe véve 92 mérkőzés alatt 23 alkalommal tudott eredményes lenni. Nketiah a 2021-2022-es idényben futotta az eddigi legjobb idényét, ugyanis a bajnokságban és a Ligakupában szerzett öt-öt góljával tíz találatig jutott el. A tehetséges labdarúgó az angol U21-es válogatottban 16 gólt szerzett, amivel ő a legtöbb találatot jegyző játékos a korosztályban.

“Nagyon boldog vagyok, hogy Eddie velünk marad. Ő megtestesít minden értéket, amiről a klub szól” – nyilatkozta az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta.

Nketiah gyermekkorában a városi rivális Chelsea csapatában bontogatta szárnyait, azonban 2015 óta már az Arsenalt erősíti, azóta csupán egyszer kölcsönben hagyta el az egyesületet, amikor a 2019-2020-as idény első felét az akkor az angol másodosztályban (Championship) szereplő Leeds United gárdájánál töltötte.

Az Arsenal egyúttal azt is bejelentette, hogy Nketiah a továbbiakban a klublegendának számító Thierry Henry egykori 14-es mezszámát fogja viselni.