Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lemondott kiszemeltjéről az Arsenal – sajtóhír

A legfrissebb szigetországi sajtóhíresztelések szerint a korábbi érdeklődés ellenére az Arsenal már mégsem tervezi a Leicester City középpályásának megszerzését…

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

A Sky Sports legfrissebb beszámolói szerint az Arsenal vezetősége lemondott korábbi célpontja, a Leicester City középpályása, Youri Tielemans megszerzéséről, miután a napokban leigazolták Fabio Vieirát az FC Portótól.

A 25 esztendős belga játékmester 2019 januárjában először kölcsönben, majd 32 millió font ellenében végleg csatlakozott a “rókákhoz” az AS Monaco együttesétől. Tielemans három és fél szezont húzott már le a Leicester City alkalmazásában, ahol 1458 mérkőzésen 24-szer volt eredményes. Az első két teljes PL-szezonjában csak egyetlen mérkőzést hagyott ki, míg a legutóbbi kiírásban 32 alkalommal szerepeltették, ezalatt hat találat fűződött a nevéhez.

A Kongói DK-ból származó felmenőkkel is rendelkező középpályás az Anderlecht csapatában nevelkedett, 2016-os bemutatkozása óta pedig 52 találkozó alatt öt gólt szerzett a belga válogatott színeiben.

Megszerzése iránt az “ágyúsok” mellett korábban a Manchester United együttese mutatott érdeklődést, de Erik ten Hag terveiben állítólag már többé nem szerepel a neve, így egyelőre meglehetősen bizonytalannak tűnik, hogy hol köthet ki Tielemans, amennyiben valóban váltani készül.