Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A címvédő nyerte a brazil bajnokság csúcsrangadóját – videóval

A brazil országos bajnokság (Campeonato Brasileiro) 2022-es kiírásában a címvédő Atlético Mineiro és a riói óriásklub, a Flamengo egyaránt a felzárkózás reményében lépett pályára egymás ellen vasárnap este…

(Photo by Pedro Vilela/Getty Images)

A tavalyi országos bajnok Atlético Mineiro gárdája egymást követő négy nyeretlen bajnoki után 2-0-ra legyőzte a továbbra is gyengélkedő Flamengo együttesét. A rióiak nagy lendülettel kezdték az összecsapást, és több ígéretes lehetőség is adódott előttük a vezetés megszerzésére, azonban Everson kapus és a belo horizontei védelem nagyszerűen végezte az elhárítást. A játékrész második felében az Atlético egyre inkább kijött a szorításból, és néhányszor ők is próbára tudták tenni Diego Alves képességeit. Az első etap hajrájában Hulk fejese után a kipattanót közvetlen közelről az argentin Ignácio Fernández sodorta be a hálóba. A szünet után a Flamengo bizonyult aktívabbnak, Gabigolék mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, de mezőnyfölényükhöz csak néhány helyzet párosult. A közvetlen hajrában aztán a Mineiro minden kérdését eldöntött, miután egy előre ívelést követően Hulk lefelejt labdáját Ademir juttatta a vendégek kapujába. Valósággal felrobbant a Mineirão, a hazai publikum hatalmas ünneplést rendezett az egyik legnagyobb rivális legyőzése után.

Győzelmével az Atlético Mineiro a negyedik helyen négy pont hátrányból követi az éllovas Palmeirast és a második Corinthianst a rendkívül szoros élmezőnyben, azonban a Flamengo öt fordulón belüli negyedik vereségével a közelmúltbeli edzőváltása ellenére is csak a 14. helyet foglalja el.

Atlético Mineiro – Flamengo 2-0 (1-0)
Gólszerzők: I. Fernández (35.), Ademir (85.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!