Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: újabb sztárt igazolt a női csapat! – HIVATALOS

Lieke Mertens távozása után nem állt meg az élet az FC Barcelona női csapatánál. A spanyol bajnokságban egyeduralkodónak számító katalánok ugyanis megszerezték a brazil válogatott egyik legtehetségesebb játékosát.

Ráadásul a Barca tárgyalóinak nem is kellett messzire menniük, ugyanis az egyik fővárosi kiscsapattól, a Madrid CFF-től igazolták le Geyse Ferreirat. A 24 éves támadó 2024-ig írt alá, és válhat az új klubja elsőszámú gólvágójává. Geyse a nemrég véget ért szezonban huszonhét bajnokin lépett pályára, és kereken húsz gólnál állt meg a termelésben. Ezzel pedig társ-gólkirály lett a barcelonai Asisat Oshoala.

A 34-szeres válogatott csatár korábban megfordult a portugál Benficaban is, miután a Corinthians kinevelte őt. A brazil válogatottal ott volt a 2019-es világbajnokságon.

Két napja egyébként egy másik, fontos átigazolást is végrehajtott a Barcelona. Megszerezték az angol válogatott és a Manchester City védőjét, Lucy Bronze-t. A 30 esztendős bekk megszerzése pedig immár védekezésben is biztosíthatja annak lehetőségét, hogy a Barca visszatérhessen Európa trónjára a nemrég elvesztett Bl-döntő miatt.