Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona klasszisa a PSG-hez igazolt – HIVATALOS

A nyári átigazolási időszak egyik legnagyobb transzferét jelenti a női labdarúgásban, hogy az FC Barcelona BL-döntős csapatának kiválósága átigazolt a feltörekvő Paris Saint-Germain együtteséhez…

A Paris Saint-Germain női csapata bejelentette, hogy három évre, 2025-ig szóló megállapodást kötött a Barcelona holland szélsőjével Lieke Martensszel.

A 29 esztendős holland világklasszis az elmúlt öt esztendő alatt 156 mérkőzés alatt 73 gólt szerzett a katalán csapat színeiben, tagja volt a 2021-ben női BL-t nyerő együttesnek, valamint további két elvesztett BL-döntőn játszott (2019, 2022). Martens emellett három spanyol bajnoki címet, négy Királynő-kupát és három spanyol szuperkupát nyert a Barca labdarúgójaként, illetve számtalan egyéni elismerést kaparintott meg.

A hollandok Európa-bajnok és vb-ezüstérmes kiválósága pályafutása korábbi szakaszában hazáján kívül a katalán kalandot megelőzően Belgiumban és Svédországban szerepelt, Franciaország személyében most új országban próbálhatja ki magát.

Martens a holland válogatott színeiben 2011-es bemutatkozása óta 133 mérkőzésen 54-szer vette be az ellenfelek kapuját.