Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A hosszabbításban fordított az éllovas a brazil városi rangadón – videóval

Az Atlético Mineiro vasárnapi győzelme után a hétfői napra is maradt egy nagy rangadó a brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) 13. fordulójában…

(Photo by Ricardo Moreira/Getty Images)

A listavezető Palmeiras csapata a hajrában hátrányból fordítva diadalmaskodott 2-1-re a városi rivális Sao Paulo otthonában. A hazaiak nagy lendülettel kezdték a találkozót és több kimaradt lehetőség után az első negyedóra végén egy szöglet utáni tovább csúsztatott labdát Patrick közvetlen közelről bólintott be a hálóba. A hátrányba kerülést követően Verdao azonnal átvette az irányítást és több ígéretes helyzetük is adódott az egyenlítésre, Jandrei kapus azonban nagyszerűen őrizte a ketrecét. A fordulás után sem változott a játék képe, a Palmeiras próbálkozásai azonban továbbra sem jártak sikerrel, az SPFC biztosan állta a sarat. A rendes játékidő legvégén a vendégek mégis kiegyenlítettek, Gustavo Scarpa baloldali beadásából Gustavo Gómez fejjel tudott eredményes lenni. A ráadás folytatásában tovább rohamozott a Palmeiras, és egy szöglet utáni lecsorgó labdából Murilo Cerqueira az ötösről belőtte a győztes gólt, így a listavezető a legvégén fordítva aratott újabb, fontos győzelmet az egyik legnagyobb városi ellenlábasa ellen. A találkozó feszült hangulatban ért véget, a csapatok játékosai egymással és Anderson Daranco játékvezetővel is összeszólalkoztak.

A Libertadores-kupa előző két kiírásában diadalmaskodó Palmeiras három ponttal a Corinthians előtt vezeti az országos bajnokságot, újabb vereségével az SPFC azonban csak a tizedik pozícióban tartózkodik.

Sao Paulo – Palmeiras 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Patrick (17.), ill. G. Gómez (90+1.), Murilo Cerqueira (90+6.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore