Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Buffon: “Olyan lenne a Serie A-nak, mint Maradona…”

A Paris Saint-Germain csapatától lejáró szerződése révén távozó argentin szélső további sorsa változatlanul bizonytalannak tűnik

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

Az olasz másodosztályú Parma csapatában védő veterán olasz kapuslegenda, Gianluigi Buffon mindenképpen örülne annak, ha egykori PSG-s csapattársa, Ángel Di María a Juventushoz igazolna:

“Di María olyan lenne a Serie A-nak, mint Maradona. Az olasz bajnokság technikailag manapság nincs a legmagasabb szinten, Ángel viszont egy nagyon pengés játékos, aki mindig feltalálja magát a kapu előtt, és könnyedén kicselezi az ellenfeleket. A gólpasszokban is nagyon erős, fel-le nyargal a pályán, és több poszton is jó teljesítményre képes. Egy szó, mint száz: komplett játékos.”

Buffon szerint a kor nem lehet akadály a 34 éves szélső szerződtetése esetén: “44 vagyok, és még mindig játszom. A kor nem számít, a szenvedély és a motiváció sokkal fontosabb. Ha Di María a Juventust választja, az egyben azt is jelenti, hogy készen áll a kihívásra. Egy kivételes profiról beszélünk, egy szimpatikus srácról, aki sosem adja fel, és mindig hajt az edzéseken, valamint meccseken.”

A 34 éves argentin szélső 2015 óta állt a párizsi klub alkalmazásában, azóta csaknem 300 tétmérkőzésen viselte a csapat szerelését, és hosszú időn át meghatározó játékosnak számított. Di María az aktuálisan futó idényben 30 meccsen lépett pályára a francia sztárcsapat színeiben, mely során négy találatot és nyolc előkészítést regisztrált, miközben az argentin válogatottban is állandó meghatározó embernek számít. A párizsi csapattal öt-öt francia bajnokságot és francia kupát, valamint négy-négy helyi ligakupát és szuperkupát nyert.

Di María 2015 óta csaknem 300 tétmérkőzésen viselte a Paris Saint-Germain szerelését. Azt megelőzően az öreg kontinensen a Benfica, a Real Madrid és a Manchester United labdarúgója volt, míg hazájában a Rosário Central együttesét erősítette. A 121-szeres argentin válogatott labdarúgó korábban arról beszélt, hogy egyszer szívesen visszatérne nevelőegyesületéhez, de úgy tűnik, hogy ezt még nem idén, hanem későbbre tervezi.

Egyelőre hetek óta zajlanak a találgatások, hogy vajon a torinóiak vagy a Barcelona ajánlatát fogja elfogadni.