Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elbúcsúzott csapatától az Atlético egykori ikonja

Ahogyan arról beszámoltunk, az Atlético Madrid egykori meghatározó hátvédje fél év után máris elhagyni készül brazil csapatát…

A rutinos uruguayi hátvéd, Diego Godín a minap a közösségi médián keresztül tudatta, hogy távozik az Atlético Mineiro csapatától, és érzelmes sorokkal köszönt el a brazil országos bajnoktól:

“Néhány hónappal ezelőtt megérkeztem egy városba és egy klubba, ahol sok jó emberrel találkoztam, akik mindenben segítettek és megkönnyítették a mindennapi életemet. Ezért szeretnék ma köszönetet mondani mindenkinek, aki az Atlético Mineiróban dolgozik, és nagyszerű klubot alkot.”

A 36 esztendős  középhátvéd 2010-től 2019-ig az Atlético Madrid játékosa volt. Godín a kilenc szezon alatt közel 400 tétmérkőzést játszott a csapat színeiben, miközben tagja volt a 2013-ban Király-kupát, a 2014-ben spanyol bajnoki címet nyerő együttesnek, kétszeres Európa-liga-, és Szuperkupa-győztes lett, valamint két BL-döntőt játszott. 2019 nyarán szabadon igazolhatóként hároméves szerződést kötött az Interrel, a milánóiaknál 36 meccsen foglalkoztatták, de a klub hosszútávú terveiben nem szerepelt a neve, így másfél idényt a Cagliarinál töltött.

Godín januárban szerződött a brazil csapathoz, ahol viszont az eddig eltelt időszakban mindössze kilenc tétmeccsen jutott szóhoz, az aktuális brazil országos bajnoki kiírásban egyetlen találkozón vetették be.

A várakozások szerint honfitársa, Alexander Medina hívására az argentin Vélez Sarsfield együttesében készül folytatni pályafutását.