Godín klubváltásra készül – sajtóhír

Az Atlético Madrid egykori kiváló hátvédje másfél évtized után tért vissza a dél-amerikai kontinensre, de távozni készül a brazil országos bajnoktól…

 

A TyC Sports információi szerint az Atlético Mineiro csapatában kevés lehetőséghez jutó Diego Godín csapatot válthat a nyáron, és nyitott a lehetőségre, hogy az argentin Vélez Sarsfield együtteséhez igazoljon honfitársa, Alexander Medina hívására.

A 36 esztendős uruguayi középhátvéd 2010-től 2019-ig az Atlético Madrid játékosa volt. Godín a kilenc szezon alatt közel 400 tétmérkőzést játszott a csapat színeiben, miközben tagja volt a 2013-ban Király-kupát, a 2014-ben spanyol bajnoki címet nyerő együttesnek, kétszeres Európa-liga-, és Szuperkupa-győztes lett, valamint két BL-döntőt játszott. 2019 nyarán szabadon igazolhatóként hároméves szerződést kötött az Interrel, a milánóiaknál 36 meccsen foglalkoztatták, de a klub hosszútávú terveiben nem szerepelt a neve, így másfél idényt a Cagliarinál töltött.

Godín januárban szerződött a brazil csapathoz, ahol viszont az eddig eltelt időszakban mindössze kilenc tétmeccsen jutott szóhoz, az aktuális brazil országos bajnoki kiírásban egyetlen találkozón vetették be.

A rutinos labdarúgó 2005 óta 159 mérkőzésen szerepelt az uruguayi nemzeti válogatottban.