Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan Godín új csapata – HIVATALOS

Az előző csapatától való elbúcsúzás után a rutinos uruguayi hátvéd leszerződött új klubjához…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Vélez Sarsfield gárdája megerősítette, hogy a 2023-as naptári esztendő végéig szóló szerződést kötött Diego Godínnal, aki az elmúlt fél évben a brazil országos bajnok Atlético Mineiro együttesét erősítette.

A 36 esztendős  középhátvéd annak idején hazájában fiatalon a Defensor Sporting, a Cerro Largo és a Nacional csapatait erősítette, majd első európai klubja a Villarreal volt. 2010-től 2019-ig az Atlético Madrid játékosaként vált ismertté nemzetközi szinten. Godín a kilenc szezon alatt közel 400 tétmérkőzést játszott a csapat színeiben, miközben tagja volt a 2013-ban Király-kupát, a 2014-ben spanyol bajnoki címet nyerő együttesnek, kétszeres Európa-liga-, és Szuperkupa-győztes lett, valamint két BL-döntőt játszott. 2019 nyarán szabadon igazolhatóként hároméves szerződést kötött az Interrel, a milánóiaknál 36 meccsen foglalkoztatták, de a klub hosszútávú terveiben nem szerepelt a neve, így másfél idényt a Cagliarinál töltött.

Godín januárban szerződött a brazil csapathoz, ahol viszont az eddig eltelt időszakban mindössze kilenc tétmeccsen jutott szóhoz, az aktuális brazil országos bajnoki kiírásban egyetlen találkozón vetették be.

A rutinos labdarúgó 2005 óta 159 mérkőzésen szerepelt az uruguayi nemzeti válogatottban.