Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugál középpályást igazolt az Arsenal – HIVATALOS

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal csapata bejelentette, hogy leigazolták Fábio Vieirát. 

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Az Arsenal hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy leigazolták az FC Porto támadó középpályását, Fábio Vieirát. Az Ágyúsok nem adtak hivatalos információt arról, hogy mennyit fizettek érte a portugál együttesnek, azonban a Transfermarkt szerint 35 millió euróért váltott csapatot a játékos. Vieira hosszú távú megállapodást kötött a londoni klubbal, és a 24-es mezszámot fogja viselni.

A 22 éves portugál középpályás a Porto saját nevelésű játékosa, és 2020 nyara óta az első csapat tagja. Azóta minden sorozatot figyelembe véve 76 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 10 gólt és 18 gólpasszt jegyzett. Az előző szezonban 27 alkalommal kapott lehetőséget, amelyeken hatszor talált be és 14 asszisztot osztott ki.

“Nagyon izgatott vagyok, hogy felfedeztünk és leigazoltunk egy ilyen különleges tehetséget. Fábio egy nagyon kreatív játékos, aki minőséget fog hozni a támadójátékunkba. Üdvözöljük Fábiót és a családját a klubnál, és nagyon várjuk már, hogy együtt dolgozzunk vele az új szezonban.”

– nyilatkozta a klub hivatalos oldalának Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere.