Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan, melyik csapat hozza Európába a River Plate zsenijét – sajtóhír

A megbízható forrás szerint megszületett a megállapodás a felek közt, Európában folytatja karrierjét az argentin rekordbajnok nagy tehetsége…

(Photo by Manuel Cortina/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A dél-amerikai források után immár Fabrizio Romano is megerősítette, hogy megszületett a megállapodás, s a River Plate tehetséges középpályása, Enzo Fernández hamarosan a Benfica játékosa lehet. Az argentin lapok úgy tudják, hogy a labdarúgó jelenlegi kivásárlási ára 20 millió euró lenne.

A River 21 éves saját nevelésű középpályása hatalmas munkabírásával és sokoldalú játékával fiatal kora ellenére állandó helyet követelt magának Marcelo Gallardo bajnokcsapatában. Fernández 2020-ban kölcsönben a Copa Sudamericana-győztes Defensa y Justicia együttesében szerepelt, majd tavalyi visszatérése óta kirobbanthatatlan a River kezdőjéből. A bajnoki címmel záruló, Liga Profesional 2021-es kiírásában 20 mérkőzésen lépett pályára, ezalatt két találat és három előkészítést szorgoskodott össze.

Fernández az idei első kiírásban csapata 15 mérkőzéséből 12 alkalommal kezdőként lépett pályára, mindegyik mérkőzésen szerepelt, közben pedig hét találattal és öt előkészítéssel vétette észre magát. A Libertadores-kupában ugyancsak mind az öt meccsen szerepet kapott, két gólt szerzett, és fiatal kora ellenére abszolút csapata húzóemberének számít. Az újonnan elindult hazai idényben pedig szintén van már egy találata.

Minden sorozatot figyelembe véve a “milliomosok” első csapatában 50 pályára lépés alatt 12 találat és kilenc előkészítés fűződött a nevéhez.

Az általános híresztelések szerint számtalan európai csapat kísérte figyelemmel a fejlődését, az elmúlt napokban a lisszaboniak mellett leginkább az AC Milan és a Wolves volt versenyben a kegyeiért.