Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Libertad lett a paraguayi bajnok

Az első két helyezett egymás elleni mérkőzésének végeztével dőlt el vasárnapra virradóra a paraguayi bajnokság (Primera Division) idei első, Apertura kiírása végső győztesének kiléte…

(Photo by Christian Alvarenga/Getty Images)

Az éllovas Libertad csapata egy kései találattal 1-0-ra felülmúlta a Cerro Porteno gárdáját a két asunción együttes egymás elleni rangadóján, mellyel a győztes az utolsó forduló eredményeitől függetlenül bebiztosította a 2022-es Apertura bajnoki címét. A találkozó második félidejében a vendég Cerróból három játékost is kiállítottak, miután különféle sportszerűtlen megmozdulásokkal vétették észre magukat. A hármas emberelőnyben futballozó Libertad a hatalmas fölényét végül a 92. percben váltotta gólra, amikor az argentin Bautista Merlini egy saját maga által felpörgötett labdát vágott a hálóba a tizenegyespont magasságából. A két csapat közt így az utolsó forduló elótt hét pontra nőtt a különbség.

Libertad – Cerro Porteno 1-0 (0-0)
Gólszerző: Merlini (90+2.), ill.
Kiállítva: ill. Rivas (47.), Aquino (74.), Carrascal (78.)

 

A legutóbb a 2021-es Aperturában diadalmaskodó Libertad története során 22. alkalommal nyerte meg az országos bajnokságot, így a címek számában némileg közelebb tudott lépni a legutóbbi kiírást megnyerő Cerro Portenóhoz, amely 34 elsőséggel áll előttük. A 45 bajnoki címével országos rekordbajnoknak számító Olimpia Asunción gárdája a harmadik helyen fog végezni a mostani kiírásban.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore