Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kapust szerződtetett a Monza – HIVATALOS

Andrea Ranocchia megszerzése után újabb nyári érkezőről számolt be az olasz bajnokság (Serie A) új idényének abszolút újocna…

A története első Serie A-s szezonjára készülő Monza együttese a várakozásoknak megfelelően a hétfői napon bejelentette a kiesett Cagliari csapatától távozó kapus, Alessio Cragno szerződtetését.

A 27 esztendős kapus annak idején a Brescia csapatában nevelkedett, de 2014 óta a szardíniai klub alkalmazásában állt. Cragno az elmúlt nyolc év alatt többször került a kölcsönadás sorsára, a Virtus Lanciano és a Benevento csapatánál is megfordult átmenetileg, az elmúlt években azonban saját csapata számított rá és többnyire első számú megoldásként számoltak vele. Összességében 166 Serie A-s mérkőzésen védte a Casteddu ketrecét, amely a 2020-2021-es idény végeztével kiesett az olasz első osztály mezőnyéből, miközben 35 bajnokin védett.

Cragno a korosztályos válogatottakban való szerepvállalását követően a felnőtt válogatottban eddig mindössze két fellépést vállalt, de időről időre meghívót kap a bővebb keretbe.

A Monza irányítását az AC Milan egykori nagyfőnökei, Silvio Berlusconi és Adriano Galliani három évvel ezelőtt vették át a harmadosztályban, ősztől azonban már a Serie A-ban versenyezhetnek, ahol a hírek szerint jelentősebb célokért szeretnének küzdeni.