Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rutinos labdarúgót igazolt a River – HIVATALOS

Luis Suárez potenciális megszerzése mellett sem tétlenkedik a tavalyi argentin bajnok River Plate együttese…

A River Plate csapata a hétfői napon megerősítette, hogy szabadon igazolhatóként szerződtette Rodrigo Aliendrót, aki lejáró szerződése végeztével június 30-án hagyja el a tavalyi első argentin bajnoki kiírást megnyerő Colón gárdáját.

A 31 éves tapasztalt középpályás a Chacarita Juniors együttesében nevelkedett, melyet 2017-ig erősítette, amíg át nem igazolt az Atlético Tucumán csapatához. Aliendro egy kölcsön esztendőt követően újabb két évet töltött a csapatnál, miközben összességében 110 pályára lépést vállalt, melyek alatt tíz találat és nyolc előkészítést szorgoskodott össze.

2019-ben tovább állt eddigi állomás helyére, a santa féi gárda színeiben pedig évek óta megbízható alapembernek bizonyult. A tavalyi Copa de la Liga Profesional-győzelem során 15 mérkőzésen szerepelt, alapembere volt a klub történetének legnagyobb sikerét regisztráló együttesnek. Ezt követően a második bajnoki kiírásban 23 mérkőzésen négy gólt szerzett 23 fellépés alatt. Aliendro mindent egybevetve 97 találkozón húzhatta magára a Colón szerelését, ezalatt nyolc gólra és hét asszisztra futotta erejéből.

A “milliomosok” öt forduló alatt szerzett nyolc pontjuk révén a hatodik helyen állnak az argentin bajnokság (Liga Profesional) aktuális kiírásában, miután az előző két mérkőzésüket megnyerték.