Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan, melyik lehet Suárez új csapata – sajtóhír

Egybehangzó dél-amerikai lapértesülések szerint eldőlt, hogy az Atlético Madrid csapatát elhagyó rutinos uruguayi támadó visszatér a kontinensre…

(Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images)

A Récord információi szerint a szabadon igazolható Luis Suárez úgy döntött, hogy visszatér Dél-Amerikába és az argentin River Plate csapatában fogja tovább folytatni karrierjét.

A 35 esztendős uruguayi támadó a második szezonját töltötte az Atlético Madrid alkalmazásában, ám amíg az első évében 21 találattal segítette bajnoki címhez csapatát, addig az elmúlt idényben 45 pályára lépés alatt 13-szor volt eredményes. A szezon végeztével pedig bejelentésre került, hogy elhagyja a csapatot, és egyelőre csak keresi új állomáshelyét.

Az uruguayi csatár 2014 és 2020 között 283 mérkőzésen 198 gólt szerzett a Barcelona színeiben, ahol éveken át nagyszerű párost alkottak a múlt nyáron a PSG-hez távozó Lionel Messivel. Azt megelőzően egyaránt három és fél évet töltött a Liverpool és az Ajax Amszterdam alkalmazásában, míg korábban hazájában a patinás Nacional együttesét erősítette.

Suárez a közelmúltban maga is megerősítette, hogy argentin, brazil és mexikói csapatoktól kapott ajánlatot, de egyelőre nem hozta meg döntését a folytatásról, és sokan biztosra vették az Európában maradását.

Ugyanakkor a River vezetőedzője, Marcelo Gallardo óvatosan fogalmazott vele kapcsolatban: “tisztában vagyunk vele, hogy egy nagyszerű játékos és óriási erősítést jelentene csapatnak. Ne felejtsük el viszont, hogy térdproblémák után lábadozik, így ha most érkezne, akkor jelenleg nem egy százszázalékos futballistát kapnánk és egyelőre kérdéses lehet, hogy miként fog felépülni”.