Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG közölte Neymarral, hogy távoznia kell – sajtóhír

Spanyol sajtóértesülések szerint a francia Paris-Saint Germain csapata közölte brazil szélsőjével, Neymarral, hogy nem számítanak már rá a következő szezonban.

(Photo by Denise Truscello/Getty Images for Caesars Ent.)

A spanyol El País információi szerint a PSG már értesítette arról játékosát, Neymart, hogy kezdjen el új klubot keresni magának, mivel nem számolnak vele a következő szezonban. 

A párizsi alakulat radikális reformokat készül végrehajtani a csapatnál. Ennek érdekében jelenthetik be hamarosan Mauricio Pochettino távozását, és az új vezetőedző érkezést Christophe Galtier személyében, aki korábban az OGC Nice csapatát irányította. Az 55 éves szakember egy teljesen más vonalat képvisel, mint a klub korábbi edzői, és a hírek szerint éppen ezt az új morált szeretné bevezetni a PSG.

Emellett egy klubközeli forrás arra hivatkozik, hogy Kylian Mbappé keze is benne van a dologban, akinek állítólag elege lett Neymar fegyelmezetlenségéből, amit főleg az edzéseken tanúsít. Mint ismeretes, a hírek szerint Mbappé új szerződésében az is benne van, hogy beleszólhat a klub ügyeibe, így abba is, hogy milyen játékosokat szeretne látni a csapatban.

“Neymar nem szeret edzeni. Évekig játszott három-négy kiló plusszal, de a meccseken ő volt a csapat legőszintébb támadója, aki a legtöbbet futotta, hogy segítse a védekezést is”

– mondta az El País forrása.

Emellett a PSG csalódott is Neymarban, akinek a teljesítménye meg sem közelíti azt az elvárt minimumot, amit az átigazolási díja tükrözne, különösen azóta, hogy 2021-ben meghosszabbították a szerződését. A klub ráadásul nyíltan vállalta, hogy a brazil köré építik a csapatot, ám eddig tűrt a vezetőség, és Nasser Al-Khelaifi elnök is.

A probléma viszont ott van, hogy Neymar szerződése idén automatikusan meghosszabbodott 2027-ig, így ha felbontják a kontraktust, a párizsi együttesnek ki kell fizetnie az emiatt keletkezett költségeket is a játékosa számára, ami nagyjából 200 millió euró lenne. A PSG leginkább azt szeretné, hogy ezt az összeget a játékos új klubja vállalja át, azonban ez szinte lehetetlen, ezért a legkézenfekvőbb opció a játékos távozására a kölcsön lenne, ahol meg tudnák osztani a költségeket.

Neymar állítólag elmondta a hozzá közel állóknak, hogy megalázva érzi magát, de reméli, hogy lehetősége lesz újra egy nagy klubban játszani, hogy bebizonyítsa katari főnökeinek, tévedtek vele kapcsolatban.