Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: már holnap bejelenthetik az új vezetőedzőt – sajtóhír

Francia sajtóhírek szerint a Paris Saint-Germain csapata már holnap elküldheti Mauricio Pochettinót, és bejelentheti új vezetőedzőjét. 

(Photo by John Berry/Getty Images)

A francia La Parisien szerint a PSG kedden bejelentheti új vezetőedzőjét, Christophe Galtier személyében. Az 55 éves szakember a lap szerint 2+1 évre kötelezi el magát új csapata mellett.

Mindezt alátámasztja az is, hogy az OGC Nice bejelentette Galtier távozását, akinek a helyére Lucien Favre érkezik a vezetőedzői pozícióba. Azért, hogy kivásárolja Galtiert a még két évig érvényes szerződéséből, a lap szerint 5 millió eurót fizetett a PSG.

Mindez egyben azt is jelenti, hogy egy évvel szerződése lejárta előtt menesztik Mauricio Pochettinót. Az argentin tréner és ügyvédjei azonban a hírek szerint minden egyes eurót kiharcoltak a párizsi alakulattól a kontraktus idő előtti felbontása miatt.

Pochettinót 2021 januárjában nevezték ki a párizsi alakulat vezetőedzőjének, miután elhagyta a Tottenham csapatát. Minden sorozatot figyelembe véve 84 mérkőzésen ült a PSG kispadján, ebből 56 győzelem, 13 döntetlen és 15 vereség áll a neve mellett a csapattal.