Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Serie A-ban köthet ki a Blackburn gólgyárosa – sajtóhír

Megbízható olasz sajtóinformációk szerint az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Salernitana csapata készen áll megszerezni az angol másodosztály (Championship) gólfelelősét…

Gianluca Di Marzio információi szerint a Salernitana új sportigazgatója, Morgan De Sanctis már elutazott Londonba, hogy véglegesítse a Blackburn Rovers vezetőivel a chilei válogatott erőcsatára, Ben Brereton átigazolását.

Brereton klubszinten eddig kizárólag Angliában játszott, a felnőttek között a Nottingham Forest és a Blackburn szerelését viselte eddig, utóbbi klubot 2018 óta szolgálja. A 23 éves támadó 37 mérkőzésen 22 gólt szerzett a Championship elmúlt kiírásában, mellyel a mezőny legjobb góllövői közé tartozott.

Korosztályos szinten ugyan még az angol válogatottakban szerepelt, édesanyja származása révén a felnőttek közt Chile nemzeti csapatát választotta. A dél-amerikai válogatottban a tavalyi bemutatkozása óta 15 találkozón összesen négy gólt szerzett, betalált a tavalyi Copa Américán és a legutóbbi vb-selejtezők során is.

Brereton megszerzése iránt a közelmúltban angol és francia első osztályú csapatok is érdeklődtek, átigazolására a hírek szerint 20 millió euró körüli összeg ellenében kerülhet sor.