Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszerezte a Liverpool támadóját a Monaco! – Hivatalos

A francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő AS Monaco együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtették Minamino Takumit a Liverpooltól.

Már korábban is szinte biztosra vehető volt, de mostanra már hivatalossá is vált, hogy Minamino Takumi az AS Monacoban folytatja a pályafutását. A japán támadó új állomáshelyén 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá. A felek nem hozták nyilvánosságra az átigazolás díját, de a hírek szerint a francia klub 15 millió eurót fizetett a Liverpoolnak, ami további 3 millióval növekedhet különböző bónuszokkal. A hivatalos bejelentés után az alábbiakat mondta a 27 esztendős futballista:

Nagy öröm számomra, hogy a Monacohoz csatlakozhatok. Alig várom, hogy ennek a rendkívül ígéretes projektnek a részese lehessek. A Monaco egy komoly hagyományokkal rendelkező csapat, amelynek komoly elismertsége van. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a teljesítményemmel hozzájáruljak a csapat sikeréhez.

Minamino 2020 januárjában került a Liverpoolhoz. A klub színeiben összesen 53 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 14 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. A “Vörösökkel” megnyerte a Premier Leaguet, illetve az Angol Ligakupát és az FA-kupát is egy alkalommal a magasba emelhette.