Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

36 évvel ezelőtt ért fel a világ tetejére Diego Maradona – videóval

Kereken 36 évvel ezelőtt rendezték az 1986-os labdarúgó-világbajnokság fináléját, melynek végeztével megkoronáztatott a sportág halhatatlan legendája…

(Photo by Archivo El Grafico/Getty Images)

1986. június 29-én rendezték meg a mexikói világbajnokság döntőjét, melyen Argentína 3-2-es győzelmet aratott az NSZK válogatottja felett és története során második alkalommal hódította el a vb-címet az 1976-os, hazai sikert követően.

Az egész tornán ihletett formában futballozó Diego Maradonát a nyugat-németek fokozottan őrizték, így azonban nagyobb terület nyílt a többi argentin játékos előtt, melyet több alkalommal is kihasználtak. A félidőben a “gauchók” 1-0-ra vezettek az azóta már sajnos életét vesztő José Luis Brown találatával, majd a szünet utáni fordulást követően Jorge Valdano tovább növelte az előnyüket. A padlóra küldött NSZK két pontrúgást követő, közeli találattal kiegyenlítette a mérkőzés állását, miután előbb Karl-Heinz Rummenige, majd nem sokkal később Rudi Völler tudott eredményes lenni. Ahelyett hogy a felzárkózó európai csapat megfordította a volna a mérkőzést, mintegy három perccel később Jorge Burruchaga egy megállíthatatlan elfutás végén betalált és megszerezte a vb-győzelmet érő gólt az argentinok javára.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!