Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: végleg megszabadultak a korábbi Barca-tehetségtől – HIVATALOS

Három idényt követően megválik az egyik legnagyobb európai tehetségnek számító játékostól a francia bajnok Paris Saint-Germain. A párizsiaknál ugyanis lejárt a szerződése a még mindig csak 19 esztendős Xavi Simons-nak.

(Photo by John Berry/Getty Images)

A holland utánpótlás válogatott Simons hét éves kora óta az FC Barcelonában nevelkedett, azonban a katalánoknál nem találta elég kecsegtetőnek a helyzetet, és a családjával együtt úgy döntött 2019-ben, hogy a PSG-t választja. Azonban az amszterdami srácnak Párizsban sem volt szerencséje, mindössze hat bajnokin kapott lehetőséget, és néhány kupa-, ligakupa-meccsen. Igaz, mindeközben alapember volt a Paris Saint-Germain U19-ben, amely egészen a negyeddöntőig menetelt az UEFA Youth League-ben. Simons ottani mérlege négy gól és hat gólpassz volt.

Az ifjú támadóközéppályás most új klubot választott magának. Július 1-től már a PSV Eindhoven játékosa lesz, azaz részben hazatér, és onnan próbálja meg kibontakoztatni még mindig jócskán bíztatónak számító pályafutását.

Simons 2027. nyaráig írt alá szerződést az eindhoveniekkel, akik idén bizonyíthatnak a Bajnokok Ligája selejtezőjében is. A fiatal karmester elsődleges feladata pedig az lesz, hogy pótolja a Frankfurtnak eladott világbajnokot, Mario Götzét.