Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: WHO nyilatkozat a Covid-helyzetről

Hivatalos kommunikációt indított a közelgő labdarúgó-világbajnokság okán az Egészségügyi Világszervezet. A WHO a saját Facebook-oldalán tett közzé egy kinyilatkozást, mely szerint nem tartják különösebben kockázatosnak az idei vébét, mint bármely más sporteseményt.

Már több, mint két és fél éve generál problémákat világszerte a Covid-19 járvány. A tragikus módon sokmillió halált okozó pandémia gazdasági szempontból is történelmi buktató az emberiség számára. A koronavírus a sport minden ágazatára jelentős hatással volt. Igaz, mostanra sokat enyhültek a szabályozások, egyre kevesebb korlátozással találkozhatunk a mindennapokban. Ez részint a hatékony átoltottságnak, illetve a „megszokásnak” is köszönhető.

Az idei év egy rendkívüli, téli világbajnoksággal fog zárulni, a mostanság még elképesztőn forró Katarban. A WHO a milliószám Katarba látogató szurkoló ellenére sem art attól, hogy járványügyi gócponttá válnának a közel-keleti állam érintett városai. Erről posztolt a közösségi médiában a szervezet egészségügyi vészhelyzetekért felelős ügyvezető igazgatója, Michael Ryan:

„A megfelelően irányított és megtervezett tömegtalálkozók nyugodtan folytatódhatnak.”

– szólalt fel a szakember.

A 22. világbajnokságot november 21. és december 18. között rendezik.