Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két játékos érkezését jelentheti be hamarosan a Barcelona – sajtóhír

Fabrizio Romano értesülései szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona csapata két új játékos érkezését jelentheti be hamarosan. 

Fabrizio Romano úgy tudja, hogy a Barcelona már lepapírozott mindent, és készen állnak a szerződések ahhoz, hogy leigazolja a Chelsea védőjét, Andreas Christensent, és az AC Milan középpályását, Franck Kessiét. A hivatalos bejelentés is hamarosan megérkezhet a transzferekről.

A hírek szerint a katalán gárda már hetekkel ezelőtt megegyezett a játékosokkal, azonban eddig nem tudták regisztrálni őket a klub nehéz pénzügyi helyzete miatt. A Barcelona azonban ma bejelentette, hogy megegyezésre jutott az amerikai székhelyű Sixth Street globális befektetési céggel, hogy eladja nekik a klub tv-s jogainak 10 százalékát a következő 25 évre- Ebből az előző pénzügyi évre 267 millió euró bevételük keletkezett, és ezzel már képesek lesznek regisztrálni a játékosokat.

Mind Christensen, mind pedig Kessié szerződése június 30-én jár le csapatánál, amit közös megegyezés alapján nem hosszabbítanak meg. A dán védő 2012 óta volt a londoni klub játékosa, akkor még az utánpótláscsapatba érkezett, majd 2015-ben került fel a felnőttekhez. Azóta minden sorozatot figyelembe véve 160 mérkőzésen szerepelt a Chelsea-ben. Kessie 2019-ben igazolt az AC Milanhoz az Atalantából 32 millió euró ellenében, de már korábban kölcsönben is szerepelt a csapatban. Összesen 223 alkalommal lépett pályára a milánói gárdában, amelyeken 37 gólt és 16 gólpasszt jegyzett.