Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette új klubja az Ajax távozó kapusát – HIVATALOS

Miután már hónapokkal ezelőtt megkötötték az előzetes megállapodást, új klubja immár hivatalosan is bejelentette az Ajax csapatától távozó kapus szerződtetését…

(Photo by Lorenzo Di Cola/NurPhoto via Getty Images)

Az Inter csapata a péntek délutáni órákban hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy szabadon igazolhatóként szerződtette az Ajax Amszterdam gárdáját elhagyó kapust, André Onanát.

A 26 éves kameruni kapus annak idején 2015-ig a Barcelona akadémiáján nevelkedett, majd a holland egylethez került. Onana a 2016-os debütálása óta az Ajax első számú hálóőre volt, ám a közelmúltban térhetett csak vissza egyéves eltiltásából, melyet doppingvétség miatt szabtak ki rá, azt viszont már jó ideje tudni lehetett, hogy nem hosszabbítja meg lejáró szerződését a csapatnál. A kapus az elmúlt idényben hat bajnokin és összesen tíz mérkőzésen védte az Ajax ketrecét, összességében viszont több mint 200 alkalommal állt az amszterdami egylet gólvonala előtt.

Onana hazája válogatottjának kapuját 30 mérkőzésen védte, tagja volt a 2021-es Afrikai Nemzetek Kupáján harmadik helyezést elért nemzeti csapatnak.

A Nerazzurri az elmúlt napokban Romelu Lukaku visszatérése után Kristjan Asllani szerződtetésével gyarapította keretét.