A Barca még mindig számít lejárt szerződésű játékosára – sajtóhír

Június 30-án lejárt a Barcelona támadójának szerződése, a katalán klubnál azonban továbbra is bíznak a maradásában…

(Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images)

Fabrizio Romano értesülései szerint a Barcelona vezetősége optimistán várja Ousmane Dembélé döntését, hogy elfogadja-e a klub által kínált kétéves szerződéshosszabbítást.

A 25 éves világbajnok szélső aktuális szerződése az évad végeztével jár, így ingyen hagyhatná a háta mögött a katalán klubot amennyiben nem hosszabbítják meg a szerződését. Dembélé az elmúlt szezonban 32 meccsen jutott szóhoz egészségi állapotából kifolyólag, a bajnokságban 21 meccsen egyetlen gólt szerzett 11 (!) gólpassz mellett. Januárban még mindenképpen szabadulni akartak tőle, Xavi Hernández vezetőedző azonban bízott benne, és egyre hasznosabb tagja tudott lenni a megfiatalított csapatnak, és állítólag szívesen megtartanák őt, a feleknek azonban ezidáig nem sikerült megegyezniük egymással, így egyre valószínűbb lehet a távozása

Összességében Dembélé kevésbé tudta igazolni az előzetesen hozzáfűzött reményeket, hiszen emlékezhetünk rá, hogy 2017 nyarán 105 millió euró és további bónuszok ellenében igazolta le őt a Barca a Borussia Dortmundtól, és jelenleg úgy tűnik, hogy el is hagyja a katalán klubot, de egyelőre még várják a végső visszajelzését.

A nemzetközi sajtóhírek szerint a Chelsea és a Liverpool csapata ugyancsak szerződtetni akarja a szabadon igazolhatóvá vált támadót.