Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Három éve veretlen az argentin válogatott

A világbajnokság egyik legnagyobb esélyesének számító argentin válogatott immár három éve kapott ki utoljára…

(Photo by Elianto/Mondadori Portfolio via Getty Images)

Az argentin válogatott uoljára 2019. július 2-án Brazília ellen kapott ki az akkori Copa América elődöntőjében, azóta története leghosszabb, 33 mérkőzéses veretlenségi sorozatát jegyezte.

Az ominózus brazilok elleni vereség után Lionel Messi tőle szokatlan módon, élesen kritizálta a dél-amerikai szövetséget: “nem vettem át az érmet, nem mentem fel a dobogóra, mert nem akarok részt venni ebben a korrupcióban. A tisztelet hiánya, amit elszenvedtünk, nem hagyták, hogy eljussunk a döntőig. Többet érdemeltünk volna, ám a korrupció és a játékvezetők megállítottak. Nincs kétségem, hogy Brazília megnyeri a finálét, tökéletes körülményeket teremtettek számukra”.

A kiváló széria alatt az argentin csapat nem kapott ki a 2019-es kontinenstorna említett bronzmeccsén, veretlenül abszolvált 17 vb-selejtezőt, 2021-es Copa América hét mérkőzését, további hét barátságos mérkőzést, illetve az olaszok elleni Bajnokok Kupája-összecsapást (Finalissima).

Menet közben megnyerték a tavalyi Copa Américát és veretlenül jutottak ki az idei világbajnokságra.

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!