Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: döntetlen a holland-svéd rangadón

Az Angliában zajló női labdarúgó Európa-bajnokságon a szombat esti órákban a C csoportban rendezték meg az első forduló két mérkőzését…

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

A csoport két favoritja nem bírt egymással, Hollandia és Svédország összecsapása 1-1-es döntetlennel zárult Sheffieldben. A találkozó elején kiegyenlítetten zajlott a küzdelem, de a svédek szép lassan átvették az irányítást és több lehetőséget is kialakítottak. A félidő derekánál a hollandok sérülés miatt lecserélték van Veenendaal kapust, majd később egy hátvédet is elvesztettek. Végül nem sokkal a szünet előtt góllá érett a svédek fölénye, és Asllani előkészítését követően Jonna Andersson tudott eredményes lenni a 36. minutumban. A hátrányba kerülést követően a hollandok igyekeztek nyomást gyakorolni az ellenfélre, de képtelenek voltak mit kezdeni a svédek zárt védekezésével, akik egygólos előnnyel mehettek a szünetre. A térfélcsere után egy gyors ellentámadás végén egy hátvédről lecsorgó labdát Jill Roord fordulásból lőtt védhetetlenül a hálóba. Az egyenlítést követően ismét a svédek bátorodtak fel, ők domináltak, a hollandok pedig inkább a kontrákra álltak vissza. Bár mindkét oldalt adódtak kisebb lehetőségek, mindkét kapus hibátlanul védett, így a küzdelmes mérkőzésen nem hirdettek győztest.

Hollandia – Svédország 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Roord (52.), ill. Andersson (36.)

A csoport másik mérkőzésén az esélyesebb Svájc hiába vezetett a találkozó elején két góllal, végül csak 2-2-es döntetlent ért el Portugália ellen. A helvétek az első öt percen belül 2-0-ra elhúztak két gyors góllal Coumba Sow és Rahel Kiwic jóvoltából, de csak a szünetig őrizték meg a korai előnyt. A második félidőben az egyre jobban igyekvő luzitánok ki tudtak egyenlíteni, miután előbb Diana Gomes szépített, majd hat perccel később Jessica Silva az egyenlítést érő találatot is bevitte. Bár ekkor még csaknem félóra hátra volt a mérkőzésből, több változás nem történt, pontosztozkodás született.

Portugália – Svájc 2-2 (0-2)
Gólszerzők: D. Gomes (59.), J. Silva (65.), ill. Sow (2.), Kiwic (5.)

A C csoport aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore