Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern sportigazgatója elutazott a Juventus védőjéért – videóval

A Chelsea élénk érdeklődése mellett a hírek szerint a Bayern München ugyancsak nyitott a Juventus elvágyódó védőjének leigazolására, olyannyira hogy már el is utaztak érte…

(Photo by S. Mellar/FC Bayern via Getty Images)

A Bayern München sportigazgatója, Hasan Salihamidzic a hétfő délutáni órákban megérkezett a Caselle repülőtérre, hogy a Juventus vezetőségével folytasson tárgyalásokat Matthijs de Ligt leigazolásáról.

A 45 éves sportvezető annak idején 2007 és 2011 között aktív játékosként maga is erősítette a torinói klubot, és az őt megállító újságíróknak is olaszul válaszolt. Salihamidzic azonban csak annyit mondott el az esetleges terveiről, hogy “majd meglátjuk, hogy mire jutunk a tárgyalások során”.

A 22 esztendős kiszemelt holland védő 2019 nyarán mintegy 75 millió euró ellenében csatlakozott a “zebrákhoz” nevelőcsapatától, az Ajax Amszterdam együttesétől. De Ligtnek bár voltak kisebb-nagyobb kihagyása és gyengébb időszakai, de három éve állandó szereplője a torinói egylet hátsó alakzatának. Minden sorozatot figyelembe véve 117 pályára lépés alatt hátvéd létére nyolc gólt szerzett a klub színeiben, a legutóbbi bajnoki idényben 31 meccs alatt háromszor volt eredményes.

Olasz sajtóhírek szerint de Ligt szerződésében 120 millió eurós kivásárlási ár került meghatározásra, ennél sokkal olcsóbban pedig nem akar megválni tőle a klubja.